Hoe zorg je voor een veilige website?

Je hebt alles op orde; een bedrijfsnaam, een ondernemingsplan en nu de website. Alle diensten of producten zijn beschreven, er zijn foto’s toegevoegd, maar vergeet de veiligheid van de website niet.

Je wilt namelijk niet dat iemand de website hackt of dat de klantgegevens worden onderschept door een kwaadwillende partij.
Maar ‘Hoe houdt je jouw website veilig? Deze tips helpen je daarbij

  • Gebruik sterke wachtwoorden voor het Content Management System. Hiermee beveilig je het beheer van de website op een veilige manier. Stel daarnaast ook het gebruik van MFA in, dit is een tweefactor authenticatie waarmee de website nog sterker beveiligd wordt.
  • Zorg voor goede firewalls. Firewalls zijn een must voor elke website. Ze helpen om ongewenste toegang te voorkomen door verdacht verkeer te blokkeren.
    Kies een firewall die de meest recente technologie gebruikt en regelmatig wordt bijgewerkt.
  • Gebruik een HTTPS-verbinding: HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) is een beveiligde versie van HTTP, de standaardprotocol voor het ophalen van webpagina’s. Door HTTPS te gebruiken, worden alle gegevens die tussen de webbrowser en de server worden verzonden beschermd.
    Installeer hiervoor een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer). Het voorkomt dat hackers toegang krijgen en persoonlijke informatie kunnen stelen.
  • Installeer beveiligingssoftware. Beveiligingssoftware is een essentieel onderdeel om de website veilig te houden.
    Kies een antivirusprogramma dat regelmatig wordt bijgewerkt en die verschillende manieren biedt om je website te beschermen.
  • Monitor je website. Het is belangrijk om je website regelmatig te monitoren om te zien of er verdachte activiteiten plaatsvinden.
    Je moet ook in staat zijn om te bepalen of er indringers zijn die toegang proberen te krijgen tot je website.
  • Back-up je gegevens. Maak regelmatig back-ups van je website-gegevens. Dit voorkomt dat je gegevens verloren gaan als er iets misgaat en je website wordt gehackt.
  • Gebruik beveiligingsplug-ins: Installeer plug-ins zoals Wordfence of Sucuri om uw website te beschermen tegen aanvallen.
    Deze plug-ins zullen uw website scannen op malware en andere beveiligingsproblemen.

Als je deze tips volgt, ben je goed op weg om een veilige website op te zetten.
Is jouw website wel gehackt dan kan het veel tijd kosten om de website en de gegevens te herstellen.
Je wil niet dat je jouw website helemaal opnieuw moet bouwen.
Wij zorgen ervoor dat bij de ontwikkeling van de website dat het aan alle veiligheidsaspecten voldoet, maar ook bij het beheer van de nieuwe of een al bestaande website.
Dit houdt in het bijhouden van de updates voor plug-ins, het maken van backups en zorgen voor goede firewalls.

Klinkt dit als een oplossing voor jouw nieuwe of bestaande website? Wij bespreken het graag in
een vrijblijvend gesprek en geven een advies op maat. Neem contact op via: [email protected] of bel naar 0570-572283. Wij zijn er om jou te helpen.