Wat te doen bij een Microsoft storing?

Microsoft 365 cloud oplossingen

Uit een onderzoek van het ministerie van Economische Zaken blijkt dat 90% van de MKB-bedrijven wel backups maakt, maar veelal opslaat op een externe harddrives of USB-sticks.
Dat kan veiliger en bovendien, gemakkelijker, namelijk met de cloud oplossingen van Microsoft365.
Dit is een totaaloplossing voor de zakelijke markt waar de opslag van verschillende toepassingen samenkomen.
Een groot voordeel van deze cloud is de beveiliging die ze bieden.
Microsoft houdt zich namelijk aan strenge beveiligingsprotocollen en heeft een hoge standaard om jouw gegevens te beveiligen.
Daarnaast bied het versiebeheer van documenten aan en tot slot kan je automatisch back-ups instellen. Lees ons vorige blog hierover: Belang van Microsoft 365 backup

Uiteraard kan je zelf ook nog meer doen aan het beveiligen van gegevens, zoals MFA, conditionele toegang vanuit het buitenland en het beheer van mobiele apparaten zodat ze altijd up-to-date zijn en beveiligd tegen gevaar van buitenaf.

Een ander voordeel van de cloud van Microsoft 365 is dat het gemakkelijk te beheren is vanaf één online locatie.
Al jouw bestanden zijn te vinden op 1 plek, Sharepoint, en de Office producten kunnen worden voorzien van automatische updates.
Daarnaast is dus de cloud oplossing van Microsoft de veilige toevoeging om altijd een backup te hebben van jouw bestanden bij storingen.
Vergelijkbare traditionele oplossingen zoals een eigen netwerkinfrastructuur en beveiligingsoplossingen zijn vaak een stuk duurder en minder flexibel voor de toekomst.

Kostenreductie

Naast bovengenoemde besparingen zijn de producten van Microsoft schaalbaar, waardoor je enkel betaald voor de producten die in jouw pakket zitten en het aantal gebruikers dat gebruik maakt hiervan.
Je betaalt namelijk alleen voor de licenties en aanvullende diensten die jouw organisatie gebruikt, dit kan je maandelijks opschalen, maar ook weer afschalen.
Jouw kosten worden hierdoor voorspelbaar en betaal je nooit te veel.

Ook jouw gegevens beschermen?

Met de cloud van Microsoft 365 ben je dus wel degelijk beschermd bij degelijke storingen, die helaas voor kunnen komen.
Naast bovengenoemde voordelen ben je niet alleen beschermd op locatie, maar ook op alle andere apparaten met Microsoft 365.
Plaats onafhankelijk kan je dus overal bij jouw bestanden met een (veilige) netwerkverbinding.
Wil je alles optimaal inrichten zodat jouw bedrijf beschermd is bij een Microsoft storing? Wij bespreken het graag met je om een oplossing op maat te vinden met de juiste Microsoft 365 producten die bij jouw bedrijf passen.
Van installatie, tot beheer. Ideaal voor MKB bedrijven die graag doen waar zo juist zo goed in zijn, ondernemen.

Neem contact op via: [email protected] of bel naar 0570-572283. Wij zijn er om jou te helpen.