Shared hosting

Jij bent trots op jouw bedrijf en dit wil je aan iedereen laten zien. Daarom ga je aan de slag met een eigen website, maar hoe zorg je ervoor deze live gaat?
Dat doen we o.a. door hosting.
Hosting is het proces van het onderbrengen van een website op een server die is verbonden met het internet, zodat de website voor iedereen toegankelijk is.
Voor kleinere websites is shared hosting de beste optie. Dit heeft namelijk lagere kosten en is betrouwbaar

Wat is shared hosting?

Met shared hosting deel je een webserver met anderen. Data van verschillende websites wordt over de capaciteit van een server verspreid.
Dit maakt het gebruik shared hosting een stuk goedkoper dan wanneer je zelf een hosting of een server afhuurt.
Echter, als een website snel groeit en meer serverbronnen nodig heeft, kan shared hosting beperkt worden en moet er worden overgestapt naar een VPS, dedicated hosting of cloud hosting.
Dit biedt meer controle, flexibiliteit en prestaties voor de website.

Voordelen shared hosting

 

Maar shared hosting blijft een populaire optie voor veel kleine tot middelgrote websites vanwege de lage kosten en eenvoudige installatie en beheer.
Deze voordelen kent shared hosting nog meer:

  1. Schaalbaarheid: Shared hosting is zeer schaalbaar en kan worden aangepast aan de behoeften van de website.
    Als een website bijvoorbeeld groeit en meer serverbronnen nodig heeft, kan de hostingprovider de benodigde bronnen toevoegen zonder dat dit ten koste gaat van de beschikbaarheid of prestaties van andere websites op de server.
  2. Onderhoud en updates: Jij bent niet verantwoordelijk voor het onderhoud en de updates van de server en de software die op de server wordt uitgevoerd, dit doet de hostingprovider. Dit betekent dat de jij je geen zorgen hoeft te maken over het bijwerken van de server of het installeren van beveiligingspatches.
  3. Betrouwbaarheid: Shared hosting kan zeer betrouwbaar zijn als het wordt aangeboden door een gerenommeerde hostingprovider.
    Hostingproviders hebben meestal meerdere servers en maken gebruik van back-up- en herstelsystemen om de beschikbaarheid van de websites te garanderen.

Kortom, shared hosting is een kosteneffectieve, betrouwbare en schaalbare optie voor het hosten van een website.
Het kan vooral nuttig zijn wanneer je weinig technische kennis of ervaring hebt, omdat de hostingprovider verantwoordelijk is voor het onderhoud en de updates van de server.

Hosting bij Solution24

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en betaalbare manier om je website te hosten, dan biedt Solution24 een hostingpakket aan die jou kan helpen jouw nieuwe website live te zetten.
Het beheer komt volledig in onze handen te liggen, zodat jij hier niet naar hoeft om te kijken.

Heb je nog geen domeinnaam? Dan zorgen wij er ook voor dat deze geregistreerd wordt.
Wij zorgen er daarna voor dat dit wordt verlengt wanneer dit moet, zodat niemand er stiekem met jouw domein vandoor kan gaan.
Wil je in de toekomst een ander domein of dit domein opzeggen? Dan regelen wij dit natuurlijk ook zonder probleem. Vraag naar de mogelijkheden: [email protected]