Verbeter de Wifi verbinding binnen jouw bedrijf

Naar een andere ruimte toe lopen omdat je daar wel een foto kan versturen of valt jouw internetverbinding er telkens uit?
Het zijn allemaal situaties die jouw werk belemmeren. Binnen jouw bedrijf wil je gewoon een goede WiFi verbinding.
Van het optimaliseren van de plaatsing van de toegangspunten tot het upgraden van de apparatuur en het beperken van storingen, we delen praktische tips om het WiFi-netwerk op kantoor te verbeteren en de productiviteit te verhogen.

Wat zijn de oorzaken van een slechte WiFi verbinding
op kantoor?

Slechte verbinding kunnen in elk bedrijfspand voorkomen, maar we zien het vaak terug in nieuwe panden waar veel isolatie aanwezig is. Dikkere muren, deuren of andere obstakels zorgen voor een zwak signaal van de router en/of access points naar de draadloze apparaten.
Ook oud apparatuur kan de oorzaak zijn van een slechte tot geen WiFi verbinding.
Door de constante verbeteringen en updates van draadloze apparaten kan het upgraden van de routers, switches en access points naar nieuwere modellen al snel de oplossing zijn.
Maar wist je bijvoorbeeld ook dat draadloze vaste telefoons, printers en andere oudere apparaten de draadloze signalen kunnen verstoren?

Verbeter het WiFi netwerk op kantoor

 

Een snelle en betrouwbare internetverbinding is tegenwoordig van cruciaal belang voor elk bedrijf.
Een trage of slechte WiFi-verbinding kan leiden tot vertragingen in de productiviteit en frustratie bij medewerkers en klanten.
Daarom is het belangrijk om te investeren in een goed functionerend WiFi-netwerk op kantoor, maar probeer eerst eens deze tips.

  1. Zorg voor voldoende dekking: zorg ervoor dat er voldoende WiFi-toegangspunten zijn in het hele kantoor.
    Afhankelijk van de grootte van het kantoor, kan het nodig zijn om meerdere toegangspunten te installeren om een goede dekking te garanderen.
  2. Optimaliseer de plaatsing van de toegangspunten: plaats de toegangspunten op strategische locaties om de dekking te maximaliseren.
    Vermijd het plaatsen van toegangspunten achter dikke muren of op locaties waar veel interferentie is, zoals in de buurt van magnetrons of andere apparaten die radiogolven uitzenden.
  3. Gebruik de juiste frequentieband: als je in een druk kantoor werkt waar veel draadloze apparaten in gebruik zijn, kan het gebruik van de 5 GHz frequentieband de verbinding verbeteren, omdat deze minder vatbaar is voor interferentie dan de 2,4 GHz band.
  4. Monitor en onderhoud: houd de prestaties van het WiFi-netwerk in de gaten en onderhoud het regelmatig om ervoor te zorgen dat het optimaal blijft werken.

 

Het aanleggen van voldoende toegangspunten binnen jouw bedrijf is een van de beste oplossingen voor het verbeteren van het WiFi netwerk op kantoor.
Het daarnaast juist plaatsen van deze WiFi toegangspunten is van cruciaal belang om de snelheid in elke hoek van het kantoor zo gelijk mogelijk voor elkaar te krijgen.

Laatste update van MFA voor Microsoft

De veelgebruikte Microsoft Authenticator app beveiligt je accounts met verificatie in meerdere stappen.
Het is een veilige manier om meerdere soorten accounts te beveiligen op een efficiënte manier.

De laatste update bevat een nieuwe optie ‘Number matching’ waarbij er met een pushmelding een cijfer overgenomen moet worden in de app op het aangesloten verificatie apparaat. Deze nieuwe manier is nog veiliger en zal per 8 mei de nieuwe standaard worden.

Je kan nog steeds inloggen via een sms of telefoontje waarbij je moet goedkeuren met een #.
Ook kan je nog steeds gebruik maken van de Authenticator app waarbij een code overgenomen moet worden om te kunnen inloggen.

Om dit te bepalen kunnen we WiFi metingen uitvoeren die de juiste locatie van deze toegangspunten bepalen.
Ontdek hoe jij jouw WiFi verbinding kan versterken op kantoor. Stel jouw vraag via [email protected]