Anti-virussoftware vs EDR: Het belang van geavanceerde beveiliging

In het hedendaagse bedrijfsleven zijn cyberdreigingen een terugkerend gevaar, daarom is het voor bedrijven van essentieel belang om sterke beveiligingsmaatregelen te implementeren.
De traditionele antivirussoftware heeft lange tijd een belangrijke rol gespeeld bij het beschermen van systemen tegen bedreigingen van buitenaf.
Maar met de opkomst van complexere aanvallen wordt het steeds belangrijker om te investeren in meer geavanceerde beveilingsoplossingen zoals
Endpoint Detection and Response (EDR).
In deze blog gaan we dieper in op wat EDR is, wat de voordelen zijn en hoe dit in jouw bedrijf geïmplementeerd kan worden.

Wat is Endpoint Detection and Response (EDR)?

EDR is een geavanceerde beveiligingstechnologie die zich richt op het detecteren, onderzoeken en reageren op bedreigingen op endpoints binnen een netwerk.
Als we het hebben over endpoints, spreken we over apparaten die toegang hebben tot een netwerk, zoals computers, laptops, smartphones en servers.

Het biedt een diepgaand inzicht in de activiteiten en het gedrag van deze endpoints waardoor beveiligingsteams beter van tevoren kunnen reageren en zich kunnen verdedigen tegen complexere aanvallen.
Dit in tegenstelling tot traditionele antivirussoftware die zich voornamelijk richt op het identificeren en verwijderen van bekende malware biedt EDR een meer proactieve benadering van beveiliging.

Voordelen van Endpoint Detection and Response (EDR)

 

EDR kent ten opzichte van antivirussoftware meerdere voordelen. Het beschermt jouw bedrijf niet
alleen complexere cyberaanvallen, maar zorgt ook voor databescherming en helpt toekomstige
aanvallen te voorkomen.

 1. Geavanceerde dreigingsdetectie: EDR-oplossingen maken gebruik van gedragsanalyses en machine learning-algoritmen om verdachte activiteiten en afwijkingen van normaal gedrag te identificeren.
  Hierdoor kunnen ze geavanceerde en onbekende bedreigingen van tevoren al detecteren die mogelijk door traditionele antivirussoftware worden gemist.
 2. Snelle respons en incidentenonderzoek: Met EDR kan jij als bedrijf snel reageren op incidenten en bedreigingen.
  Het biedt gedetailleerde informatie over de oorsprong van een aanval, de impact ervan en de gebruikte technieken.
  Dit stelt jou in staat om sneller te reageren, verdere verspreiding van de aanval te voorkomen en de juiste maatregelen te nemen
  om de schade te beperken.
 3. Breder inzicht en context: EDR-oplossingen bieden uitgebreide zichtbaarheid van endpoints en netwerkactiviteiten.
  Hierdoor krijg jij beter inzicht in de aard van bedreigingen, de kwetsbaarheden van systemen en eventuele zwakke punten in de beveiligingsinfrastructuur.
  Dit helpt bij het verbeteren van de algehele beveiliging en het voorkomen van toekomstige incidenten.

Implementatie van EDR in jouw bedrijf

De implementatie van EDR start met het inventariseren van de specifieke behoeften van jouw bedrijf op het gebied van beveiliging.
Solution24 helpt jou hierbij door samen te onderzoeken wat de kwetsbaarheden en risico’s zijn die aangepakt kunnen worden met EDR.

Met onze kennis en ervaring op het gebied van EDR adviseren wij de beste oplossing en helpen wij met een verdere implementatie waarbij wij rekening houden met de huidige IT-infrastructuur van jouw bedrijf.
Tot slot biedt Solution24 continue monitoring en optimalisatie van EDR zodat jouw beveiligingsstrategie altijd up-to-date is.

Beveilig jouw gegevens en wees cybercriminelen voor! Vraag een vrijblijvend gesprek aan en
samen vinden we de oplossing op maat: [email protected] of bel 0570-572283