Voordelen van een beheerde werkplek voor MKB-bedrijven: Optimaliseer prestaties en minimaliseer risico’s

Een essentieel onderdeel van bedrijfsvoering binnen MKB-bedrijven is het waarborgen van efficiëntie, productiviteit en betrouwbaarheid.
Een belangrijke manier om dit te bereiken is door over te stappen naar een beheerde werkplek omgeving, waarin de monitoring van prestaties en het beheer van hardware en software centraal staan.
Deze geavanceerde aanpak biedt een breed scala aan voordelen die MKB-bedrijven in staat stellen om hun IT-infrastructuur te optimaliseren en de dagelijkse operationele uitdagingen effectief aan te pakken.

Verminderde operationele kosten

Doordat een externe partij het IT-beheer overneemt hoeft het bedrijf geen IT-personeel meer in dienst te nemen.
Daarnaast is er geen noodzaak om bepaalde software zelf aan te schaffen voor het beheren van IT.
Ook zorgt het beheer voor het stroomlijnen van IT-processen binnen het bedrijf door snellere responstijden en probleemoplossing.

Een van de belangrijkste voordelen van een beheerde werkplek is de continue monitoring van prestaties en hardware fouten.
Door het monitoren van prestaties en fouten in hardware is het opsporen van problemen alvorens deze leiden tot storingen.
Dit kan bereikt worden door regelmatig de prestatiegegevens van hardware te controleren en deze te analyseren, maar ook door het controleren van de geregistreerde systeemfouten.
Dit resulteert in een hogere beschikbaarheid van systemen, verminderde downtime en verbeterde productiviteit van medewerkers.

Bovendien biedt een beheerde werkplek omgeving uitgebreide software monitoring.
Hierdoor kunnen afwijkingen in het gebruik van softwarelicenties worden opgespoord en kan overtollig gebruik of licentieoverschrijding worden voorkomen.
Dit leidt tot een beter licentiebeheer en kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren voor MKB-bedrijven.
Solution24 maakt gebruik van het N‑sight RMM platform voor de monitoring en het beheer van werkplekken.
Met Microsoft integraties en een geavanceerde gelaagde beveiliging is dit software pakket uitermate geschikt voor MKB bedrijven.

Betere beveiliging

 

Een ander belangrijk aspect van het monitoren van IT-systemen is het beheer van updates en software.
Het handmatig bijwerken van software en besturingssystemen kan tijdrovend en foutgevoelig zijn, maar met een beheerde werkplek omgeving worden deze taken geautomatiseerd en gecontroleerd.
Dit minimaliseert het risico op beveiligingslekken en garandeert dat alle systemen up-to-date en optimaal beveiligd blijven.

Een beheerde werkplek biedt meestal een betere beveiliging dan een traditionele IT-infrastructuur.
Dit komt omdat de derde partij de verantwoordelijkheid heeft om beveiligingspatches, antivirussoftware en andere beveiligingsupdates uit te voeren en bij te werken.

Zo maakt Solution24 gebruik van Endpoint Detection and Response (EDR).
Dit is een aanvullende laag op traditionele antivirussoftware en het speelt een essentiële rol in de moderne cybersecurity-verdediging.
EDR detecteert geavanceerde bedreigingen die traditionele antivirussoftware mogelijk niet kunnen detecteren.
Bedreigingen op endpoints zoals computers, laptops, servers, mobiele apparaten en andere eindpunten binnen een netwerk worden daardoor effectiever aangepakt.

Kies voor een beheerde werkplek bij Solution24.

Kortom, de overstap naar een beheerde werkplek biedt MKB-bedrijven diverse voordelen, waaronder verbeterde prestaties, verminderde risico’s en geoptimaliseerd licentiebeheer.
Door te profiteren van geavanceerde monitoringtools en expertise van een beheerde serviceprovider, kunnen MKB-bedrijven zich concentreren op hun kernactiviteiten en hun IT-omgeving efficiënt en effectief beheren.

Zie jij mogelijkheden voor jouw bedrijf? Laat ons je vrijblijvend adviseren om tijd en geld te besparen! Vraag gerust: [email protected] of bel naar 0570-572283